P R E S S E

Potujoči cirkuški teater »Soluna« je konec preteklega tedna gostoval v Ljutomeru. Svoje zanimive predstave so imeli od četrtka do nedelje, ko nas je sicer večino "zaposloval" katastrofalen požar, ki je v Ljutomeru izbruhnil v četrtek zvečer. Še prej so bili v Banovcih, nato pa so v ponedeljek odpotovali v Ivanjkovce, kjer so imeli predstave v torek in sredo, ta konec tedna pa so že v Ormožu. Tam imajo predstave od petka do nedelje.

 

Člani cirkusa že 29 let neprestano skozi vse letne čase, s cirkuškimi vozovi potujejo po svetu in ljudem predstavljajo svoj način življenja, svoje delo s katerim se preživljajo ter svoje izjemne umetniške sposobnosti. Zanimiv je tudi prizor, ko se s številnimi vozovi in živalmi podajo po cestah v drug kraj, kar pri nas dandanes redko vidimo. Podoben prizor smo v Ljutomeru lahko videli v začetku aprila, ko je skozi mesto potoval 30-letni popotnik iz Madžarske, ki po svetu potuje že 12 let in je namenjen v Francijo.

Prijatelj bi jih po osmih letih spet rad videl ali vsaj slišal
Medtem, ko je cirkus gostoval še v Banovcih, nas je kontaktiral tudi naš bralec iz mesta Homokbödöge na Madžarskem. S člani cirkusa se je spoznal leta 2009, ko so gostovali v njihovem mestu. A ker gre za potujoči cirkus, jih od takrat več ni videl, tudi kontaktirati jih ni mogel, saj ne uporabljajo sodobne tehnike, kot je to pri nas v navadi. Tako nas je prosil, če jim lahko predamo pismo, ki nam ga je napisal na mail in svoje podatke, da ga bodo lahko kako kontaktirali. V času gostovanja cirkusa v Ljutomeru, smo se tako še pogovorili s člani in jim predali pismo, v upanju, da se stari znanci kdaj ponovno srečajo ali pa vsaj slišijo po telefonu.

Potujoči cirkuški teater »Soluna« je te dni ponovno v Prlekiji. Prejšnji teden so bili v Banovcih, sedaj so pa že v Ljutomeru, kjer bodo svoje zanimive predstave imeli od četrtka do nedelje na koncu Grossmannove ulice. Kot so nam povedali, se bodo ob koncu tedna podali še v Ivanjkovce in Ormož, nato pa naprej po Sloveniji.

 

Člani cirkusa že skoraj 30 let neprestano skozi vse letne čase, s cirkuškimi vozovi potujejo po svetu in ljudem predstavljajo svoj način življenja, svoje delo s katerim se preživljajo ter svoje izjemne umetniške sposobnosti. S svojo edinstveno podobo, s pridihom nostalgije, smislom za humor in igralskimi sposobnostmi, očarajo čisto vsakega obiskovalca, ne glede na starost. Vsi skupaj so ena velika družina, katero sestavlja veliko različnih živali in 13 ljudi, ki ob vsaki predstavi poskrbijo za obilo smeha in zabave.

Pred tremi leti so med drugim že bili v Ljutomeru.